Agnus Dei;

Weten we nog waar het om gaat als we zingen over het Lam Gods? Dat is de vraag die beeldend kunstenaar Willem Zijlstra zich stelde tijdens een kerkdienst.

Veel Bijbelgedeeltes verwijzen naar dit Lam. Toch zijn onze beelden en betekenissen vaak verstoft en verstard geraakt in de loop van de geschiedenis.  Agnus Dei is een eigentijdse, kunstzinnige verwerking van de klassiek-christelijke thema’s als lijden, sterven en opstanding. Door dynamische verfilming, de verrassende beeldtaal (performance, dans - Erasmus Dance Company- op onverwachte locaties) en de ontroerende muziekmix tussen modern en klassiek stoft ze traditionele clichés af en raakt ze aan wat ieder mens op zijn of haar zoektocht naar zingeving bezig houdt.

Deze film van 30 minuten is geschikt om te vertonen op TV, maar ook bruikbaar op scholen en in kerken en het maakt zeker de tongen los.

Momenteel wordt gewerkt aan de afwerking van de laatste fase van het project, waarna het rond Pasen 2013 door de EO uitgezonden zal worden.

Vertalingen in Frans, Duits, Engels en Spaans zijn in voorbereiding.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een DVD-box met  boekje waarin verwerkingsmogelijkheden  voor categese en lessen levensbeschouwing zijn opgenomen.

Opnames Bolsward, 2010

een film over offer en opstanding